Auditul juridic al website-ului

 

În contextul amenzilor tot mai mari aplicate de către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor , BRANCOV SIMIONESCU TODOR S.C.A. – Law Partners desfășoară o campanie prin care isi propune să vină în sprijinul operatorilor economici prezenți în mediul online.

Tu când ai făcut ultima dată auditul juridic al site-ului pe care il administrezi? Respecta site-ul tău cerințele GDPR? Dar ale Protecției Consumatorului?

ANAF, ANSPDCP, ANPC si Consilul Concurentei sunt doar câteva din autoritățile cu atribuții de control în sfera comerțului online din România.

Avocații noștri, specializați în materia e-commerce, protecției consumatorului și protecției datelor cu caracter personal, îți vor furniza o analiză juridică gratuită pentru ca tu să te asiguri că website-ul tău trece de filtrul autoritatilor care controleaza sfera e-commerce din Romania.

Verificarea se efectuează sub aspectul existenței pe website a Termenilor și Condițiilor, Politicii de confidențialitate, a Politicii și Banner-ului Cookies cât și sub aspectul caracterului complet/ incomplet al conținutului acestor documente. Verificarea nu implică un audit complet al website-ului, fiind strict limitată la cele de mai sus.

Venim cu recomandări punctuale de conformare astfel încât pe viitor să reduci spre zero orice risc de penalizare și sancționare venit din partea autorităților cu atribuții de control în sfera comerțului online.

Chiar recent, ANSPDCP a sancționat cu 2000 de euro o companie pentru trimiterea de e-mailuri fără a avea acordul destinatarului. Investigația a fost demarată ca urmare a unei plângeri transmise de o persoană fizică care a reclamat faptul că operatorul îi trimite mesaje nesolicitate pe adresa de e-mail.

Amenzile se raportează la cifra de afaceri a companiei iar comisarii ANSPDCP au demarat campanii în care sancționează fără excepție, inclusiv companiile mici chiar și pentru binecunoscutele achiziții de baze de date care conțin adrese de email.

Cum poți obține analiza inițială a website-ului? Ne poți contacta fie prin formularul de contact (https://www.law-partners.ro/contact/ ) fie pe e-mail: office@law-partners.ro sau direct telefonic la 0256/233.446.

Se vor avea în considerare solicitările transmise în intervalul 19.09.2023 – 30.09.2023 iar raportul experților noștri se primește în termen de 14 zile lucrătoare de la confirmarea preluării proiectului de audit.