Dreptul afacerilor

Serviciile oferite

Societati comerciale si grupuri de societati

Cresterea economica din Romania este stimulata in permanenta de parteneriatele de business dintre societatile comerciale, fie ca ele sunt centrate pe relatia furnizor-beneficiar sau relatii comerciale joint venture, fie ca asistam la dezvoltarea conceptului de corporatii pe teritoriul tarii si la sofisticarea modului in care acest concept este aplicat in lumea businessului contemporan.

Mediul de afaceri din aceasta tara insa, poate pune in dificultate si pe cei mai ambitiosi antreprenori. Detaliile legislative, procedurile interne si modalitatea de desfasurare a activitatii reprezinta deseori elemente determinante pentru un bun management al proiectelor si pentru obtinerea rezultelor dorite pentru businessul dumneavoastra.

Astfel, indiferent de profilul comercial sau dimensiunea afacerii dumneavoastra, societatea noastra va poate oferi o analiza riguroasa si sfaturi eficiente in ceea ce priveste orice aspect, financiar sau ce tine de desfasurarea businessului dumneavoastra.

Printre serviciile juridice de care veti putea beneficia pe acest segment se numara consultanta si asistenta juridica privind constituirea societatilor comerciale si structura initiala a desfasurarii activitatii, respectiv:

Consultanta si asistenta juridica

pentru constituirea legala a societatilor comerciale, redactarea documentelor necesare pentru inregistrarea societatii la Registrul Comertului sau pentru inregistrarea sucursalelor, filialelor, agentiilor sau punctelor de lucru;

Consultanta si asistenta juridica

privind organizarea activitatii organelor statutare si implementarea sistemului de administrare al societatilor comerciale;

Asistenta juridica

privind implementarea modului de desfasurare a activitatii si de organizare a companiei raportat la profilul acesteia sau la profilul grupului din care societatea provine.
Consultanta si asistenta juridica privind restructurarea activitatii societatilor comerciale, respectiv:

Consultanta si asistenta juridica

privind schimbarea modului de functionare a organelor de conducere a societatii si a sistemului de administrare;

Consultanta si asistenta juridica

privind restructurarea societatilor comerciale prin fuziune, divizare sau transformare, redactarea proiectelor si a documentelor necesare pentru indeplinirea formalitatilor in functie de procedura dorita;

Consultanta juridica

privind dizolvarea si lichidarea societatilor comerciale si asistenta juridica pentru fiecare etapa necesar a fi parcursa pentru radierea societatilor comerciale.;

Fuziuni si achizitii

Operatiunile de fuziuni si achizitii reflecta, din ce in ce mai mult, valoarea companiilor si a echipelor manageriale si constituie elemente centrale ale miscarilor lor strategice.

Observarea operatiunilor de fuziuni si achizitii realizate in cursul ultimelor decenii pune in evidenta diversitatea modalitatilor de realizare a cresterii externe prin aceste operatiuni, distingandu-se achizitiile prin cumpararea de actiuni, achizitiile prin schimbul de actiuni, fuziunea prin absorbtie si fuziunea prin crearea unor noi societati.

Serviciile juridice puse la dispozitie de societatea noastra sunt designate sa ajute clientii nostri in negocierea, evaluarea si executia proiectelor de fuziuni si achizitii, prin transformarea oportunitatilor in obiective strategice concrete care sa dezvolte si duca la nivelul urmator activitatea companiilor.

Fiecare detaliu conteaza in proiectele de o asemenea amploare, de la restrictii de reglementare la implicatiile fiscale, astfel ca asistenta juridica efectiva a avocatilor nostri sporeste sansele de reusita a planurilor de afaceri ce au la baza asemenea operatiuni.

Cum va poate ajuta LAW PARTNERS?

Avocatii nostri sunt angrenati in mod continuu in mediul de afaceri din Romania

avand o cunostinta aprofundata a pietelor de desfacere, sens in care acestia va pot ghida cu usurinta in directia strategica dorita.

Due diligence in identificarea cumparatorilor/vanzatorilor adecvati

si in implementarea achizitiilor pentru a genera cele mai bune preturi pentru clientii nostrii.

Cunoasterea implicatiilor juridice si economico-financiare din interiorul sectoarelor de business

in care clientii nostrii activeaza poate avea un impact decisiv asupra construirii si mentinerii avantajului competitiv al companiei dumneavoastra.

Slageana BRANCOV

Avocat / Managing Partner

Ruxandra SIMIONESCU

Avocat / Senior Partner

Ramona TODOR-MAFTEI

Avocat / Senior Partner

Sunteti interesat de serviciile noastre?

Nu ezitati sa ne contactati!